Sposób przygotowania:
Rolada serowa wytrawnaETAP 1:
Ubiajmy białka z solą, dodajemy żółtka, majonez, mąkę,proszek
do pieczenia, troszkę pieprzu mielonego( cały czas miksując) na koniec starty ser, mieszamy całość.
ETAP 2:
Masę wylewamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia
(blaszka na wielkość piekarnika)
Pieczemy 15 -20 minut 180 st.C
ETAP 3:
Szpinak przekładamy na patelnię, podsmażamy na maśle, przyprawiamy do smaku ( sól i pieprz)
ETAP 4:
Upieczoną ( nie studzimy!) obracamy na blat, czy deskę, ściągamy papier i na gorące ciasto wykładamy przygotowany szpinak, na szpinak pokrojone w plastry filety, i 2 lub 3
rzędy pomidorów suszonych.
Całość zwinąć w roladę i piec w piekarniku 25-30 minut 180 st.C
BozenaMatuszczyk
zbysiowa
Dziękuję, polecam Bozenko, jest pyszna :)
Agnieszka Rec
zbysiowa
Oj, jak mi miło, dziękuję Agnieszko :)