Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotlety w panierce serowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety przygotowane w ten sposób, nie mają sobie równych, a sam zapach przywoła do stołu każdego domownika. Kilka prostych składników i pyszne kotlety lądują na Twoim talerzu. Spróbuj i przekonaj się sam.

Kotlety w panierce serowej

Składniki:

Kotlety w panierce serowej

 

  • 1 podwójny filet kurczaka
  • ½ szk. mleka
  • ½ szk. mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 10 dag sera żółtego
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
  • Sól

Sposób przygotowania:

Kotlety w panierce serowej

I

Kotlety w panierce serowej
Przygotowanie mięsa oraz cista na panierowanie mięsa.

1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i delikatnie rozbijam.
2. Do miski wsypuję mąkę, sól, przyprawy, wbijam jajko oraz ubijając trzepaczką wlewam stopniowo mleko. Na koniec dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach.

II

Kotlety w panierce serowej
panierowanie każdego kawałka mięsa i smażenie na rozgrzanym oleju.

3. W cieście zanurzam mięso, następnie smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

III

4. Kotlety gotowe, podaję z ulubioną surówką i frytkami.
5. Smacznego.