Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Rolada z biszkopcikami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jabłka obierz, pokrój posyp cukrem , zalej sokiem z cytryny. Rozgotuj. Do gorących owoców wsyp obie galaretki i połowę żelatyny. Zmiskuj .

Rolada z biszkopcikami

Składniki:

Rolada z biszkopcikami

 

  • 1 kg jabłek
  • 1 szklanka cukru
  • Sok z cytryny
  • 20 dag serka waniliowego
  • 2 łyżki migdałowego likieru
  • 1 szklanka śmietanki 30 %
  • Pół op. Podłużnych biszkoptów
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 10 łyżeczek żelatyny

 

Sposób przygotowania:

Rolada z biszkopcikami
Jabłka obierz, pokrój posyp cukrem , zalej sokiem z cytryny. Rozgotuj. Do gorących owoców wsyp obie galaretki i połowę żelatyny. Zmiskuj . Ostudź. Śmietankę ubij na sztywno, wymieszaj z likierem i serkiem. Dodaj żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach wody. Na mocno natłuszczonym papierze do pieczenia rozsmaruj mężniejącą masę jabłkową. Na niej ułoż biszkopty. Zwin roladę, unosząc papier. Wstaw do lodówki na 6 godz. Doskonałe ciasto dla najbardziej wymagających smakoszy!