kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Rolada z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Żółtka oddzielić od białek utrzeć z cukrem na puszysta masę,

Rolada z dżemem

Składniki:

Rolada z dżemem

 

  • mąka 10 dag
  • cukier 15 dag
  • jajka 5 sztuk
  • dżem jabłkowy uduszony z żel fiksem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada z dżemem
dodając ocet. Ubić pianę wyłożyć na żółtka i dodać mąkę - wymieszać. Ciast przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 C i piec ok 15 minut.

Wyjąć biszkopt i ciepły smarować dżemem. Wcześniej zdając papier. Ciasto zwinąć w rulon oraz zawinąć w serwetkę i schłodzić.