Sposób przygotowania:
Rolada z jogurtowym nadzieniem
Białka przekładamy do miski i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę,stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy,dodajemy żółtka i wodę,dokładnie ubijamy.Na koniec wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem i kakao,delikatnie mieszamy.Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 35 cm x 24 cm.Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 170 stopni.Gorący biszkopt zdejmujemy z papieru i od razu zawijamy w ściereczkę.Studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody,odstawiamy do lekkiego stężenia.Tężejącą galaretkę dokładnie miksujemy z jogurtami. Na biszkopt nakładamy masę jogurtową ,zwijamy i wkładamy do lodówki na kilka godzin do stężenia. Przed podaniemoprószamy cukrem pudrem.