Sposób przygotowania:
Rolada z konfiturami
Przygotowanie:
Przesiać mąkę.Do rondla wbić jajka,dodać cukier i ubijać na parze.Gdy masa stanie się gęsta,ostudzić,nie przerywając ubijania.Dodać mąkę,delikatnie wymieszać.Przełożyć ciasto do blachy wyłożonej pergaminem posmarowanym tłuszczem i piec w temperaturze 200s.c około 20 minut,aż się zarumieni.Upieczone,gorące ciasto posmarować dość grubo dżemem,zwinąć w rulon,posypać suto cukrem pudrem i szczelnie zawinąć w ściereczkę (aby stygnąc nie wyschło i zachowało swój kształt) .Po zupełnym wystygnięciu wyłożyć na półmisek i przybrać konfiturami.
Przesiać mąkę.Do rondla wbić jajka,dodać cukier i ubijać na parze.Gdy masa stanie się gęsta,ostudzić,nie przerywając ubijania.Dodać mąkę,delikatnie wymieszać.Przełożyć ciasto do blachy wyłożonej pergaminem posmarowanym tłuszczem i piec w temperaturze 200s.c około 20 minut,aż się zarumieni.Upieczone,gorące ciasto posmarować dość grubo dżemem,zwinąć w rulon,posypać suto cukrem pudrem i szczelnie zawinąć w ściereczkę (aby stygnąc nie wyschło i zachowało swój kształt) .Po zupełnym wystygnięciu wyłożyć na półmisek i przybrać konfiturami.