Rolada z konfiturami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszna rolada leciutka i na każdą okazję

Rolada z konfiturami

Składniki:

Rolada z konfiturami

 

  • Składniki:
  • 5 łyżek mąki
  • 5 jajek
  • 5 łyżek cukru
  • dżem do przełożenia
  • cukier puder
  • konfitury

Sposób przygotowania:

Rolada z konfiturami
Przygotowanie:
Przesiać mąkę.Do rondla wbić jajka,dodać cukier i ubijać na parze.Gdy masa stanie się gęsta,ostudzić,nie przerywając ubijania.Dodać mąkę,delikatnie wymieszać.Przełożyć ciasto do blachy wyłożonej pergaminem posmarowanym tłuszczem i piec w temperaturze 200s.c około 20 minut,aż się zarumieni.Upieczone,gorące ciasto posmarować dość grubo dżemem,zwinąć w rulon,posypać suto cukrem pudrem i szczelnie zawinąć w ściereczkę (aby stygnąc nie wyschło i zachowało swój kształt) .Po zupełnym wystygnięciu wyłożyć na półmisek i przybrać konfiturami.