Sposób przygotowania:
Rolada z malinami wg mojego wnuka
Nastawić piekarnik na 200 * C . Zmiksować z cukrem na puch ( tak ok. 10 minut) jajka . Dosypać mąkę i proszek do pieczenia . Blaszkę ( 20 x 30 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Piec 6 minut . Drugi kawałek papieru do pieczenia rozłożony na blacie posypać cukrem pudrem. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika . Ujmując za brzegi papieru wyciągnąć z blaszki i obracając położyć na cukier puder . Zdjąć papier na którym biszkopt się piekł. Rozsmarować konfiturę zostawiając od jednego boku wolne ok. 1/3 powierzchni nie posmarowane . Zwinąć biszkopt na ciepło w roladę .Posypać jeszcze raz cukrem pudrem . Utrzeć ( łyżką ) masło z 3 łyżkami cukru pudru. Na roladzie nałożyć krem . Udekorować malinami i listkami mięty lub melisy .Kroić ostrym nożem w plastry po schłodzeniu w lodówce . Nie omieszkam sprawdzić innych wersji tej rolady ( z innymi owocami i innymi kremami ) .
agabi22
Natala1210
Roxxa
jaNina
sylwiapisiak
p.jola1
mali.na
Tit
Izabela Nowak-slonce
lalunia
misiabe
Krakowianka
jaNina
ivon90
mania