Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Roladka z szynki konserwowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladka z szynki konserwowej, czyli imprezowa przystawka na zimno z dodatkiem pieczarek i warzyw oraz kremowego serka.

Roladka z szynki konserwowej

Składniki:

Roladka z szynki konserwowej

 

  • 15 plastrów szynki konserwowej
  • 2 serki almette ziołowe
  • 10 pieczarek konserwowych
  • 1/2 papryki
  • pęczek szczypiorku
  • 4 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki żelatyny
  • 5 łyżek wody

Sposób przygotowania:

Roladka z szynki konserwowej
Pieczarki konserwowe pokroić w drobną kostkę. Tak samo postąpić z papryką i ogórkami konserwowymi. Przełożyć do miseczki. Dodać drobno posiekany szczypiorek, serek almette, majonez oraz rozpuszczoną żelatynę. Całość bardzo dokładnie wymieszać.

Na folii spożywczej rozłożyć obok siebie plastry szynki konserwowej, tak, aby na siebie zachodziły. Wyłożyć farsz i zwinąć w roladę. Pozostawić w folii do stężenia, najlepiej na kilka godzin w lodówce.