Sposób przygotowania:
Roladki z bagietki z ogórkiem konserwowym
W zależności od tego jak długą bagietkę mamy dzielimy ją na 2 albo 4 części. Przekrawamy wzdłuż nie docinając do końca (jak hot-doga). Pozbawiamy ją miąższu.
Twarożek mieszamy z czosnkiem i ziołami. Solimy i pieprzymy do smaku. Obficie smarujemy bagietkę od środka. Obkładamy sałatą, szynką, serem. Dodajemy paprykę oraz ogórki konserwowe (przekrojone w poprzek na pół). Zamykamy bagietkę. Dokładnie dociskamy. Szczelnie owijamy folią aluminiową. Wkładamy do lodówki, najlepiej na noc.
Przed podaniem kroimy w grubsze plastry (ok. 2 cm). Można zabezpieczyć wykałaczką.
Twarożek mieszamy z czosnkiem i ziołami. Solimy i pieprzymy do smaku. Obficie smarujemy bagietkę od środka. Obkładamy sałatą, szynką, serem. Dodajemy paprykę oraz ogórki konserwowe (przekrojone w poprzek na pół). Zamykamy bagietkę. Dokładnie dociskamy. Szczelnie owijamy folią aluminiową. Wkładamy do lodówki, najlepiej na noc.
Przed podaniem kroimy w grubsze plastry (ok. 2 cm). Można zabezpieczyć wykałaczką.