Sposób przygotowania:
Schabowe roladki z chrzanem, szynką i ogórkiem
Każdy plaster schabu rozbijamy dość mocno tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem, smarujemy chrzanem i kładziemy plaster szynki. Kładziemy ogórka kiszonego albo konserwowego( jeśli są większe kroimy na połowy) i zwijamy roladkę.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i kładziemy roladki zawinięciem do dołu. Dodajemy pokrojony czosnek i cebulę. Razem przez chwilę smażymy. Podlewamy wodą albo bulionem i dodajemy rozkruszoną kostkę mięsną. Dusimy do miękkości.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i kładziemy roladki zawinięciem do dołu. Dodajemy pokrojony czosnek i cebulę. Razem przez chwilę smażymy. Podlewamy wodą albo bulionem i dodajemy rozkruszoną kostkę mięsną. Dusimy do miękkości.