Sposób przygotowania:
Roladki na śniadanie
Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą,obrać ze skorupek i rozgnieść widelcem.
Szynkę konserwową pokroić w drobną kosteczkę, a ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wszystkie składniki wymieszać z majonezem doprawić do smaku solą.
Dobrej jakości plastry szynki rozłożyć, na każdym plastrze nałożyć farsz i zwijać w roladki.
Podawać jako dodatek na świąteczne śniadanko.
Rada;
Do farszu można dodać łyżeczkę chrzanu jak ktoś lubi.
Szynkę konserwową pokroić w drobną kosteczkę, a ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wszystkie składniki wymieszać z majonezem doprawić do smaku solą.
Dobrej jakości plastry szynki rozłożyć, na każdym plastrze nałożyć farsz i zwijać w roladki.
Podawać jako dodatek na świąteczne śniadanko.
Rada;
Do farszu można dodać łyżeczkę chrzanu jak ktoś lubi.
gusia1000