BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Roladki na śniadanie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na wielkanocne śniadanko polecam smaczne roladki z szynki z farszem z jajek ,szynki żółtego sera oraz majonezu.

Roladki na śniadanie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki na śniadanie

 

  • jajka ugotowane 3 szt,
  • szynka konserwowa 100 g,
  • ser żółty 100 g,
  • sól do smaku,
  • majonez kilka łyżek,
  • Dobrej jakości szynka kilka plastrów,

Sposób przygotowania:

Roladki na śniadanie
Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą,obrać ze skorupek i rozgnieść widelcem.

Szynkę konserwową pokroić w drobną kosteczkę, a ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Wszystkie składniki wymieszać z majonezem doprawić do smaku solą.

Dobrej jakości plastry szynki rozłożyć, na każdym plastrze nałożyć farsz i zwijać w roladki.

Podawać jako dodatek na świąteczne śniadanko.

Rada;

Do farszu można dodać łyżeczkę chrzanu jak ktoś lubi.
Roladki na śniadanie
Jajka po ugotowaniu ,obrać i rozetrzeć widelcem
Roladki na śniadanie
Szynkę konserwową pokroić ,ser żółty zetrzeć na tarce ,wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić solą
Roladki na śniadanie
Dobrej jakości plastry szynki rozłożyć i przyszykować do ndziania
Roladki na śniadanie
Na każdym plastrze nałożyć farsz i zwijać w roladki

Tagi:

śniadanie