aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Roladki dyniowe na szpinakowych kluseczkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne roladki dyniowe. Nie sądziłam, że z dynią wyjdą takie dobre, dyni nie trzeba doprawiać, bo sama w sobie jest bardzo smaczna.

Roladki dyniowe na szpinakowych kluseczkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki dyniowe na szpinakowych kluseczkach

 

  • 1/2 szklanki startej dyni,
  • 1 podwójna pierś kurczaka,
  • przyprawa do drobiu,
  • 1 jajko,
  • bułka tarta,
  • szpinakowe kluseczki.

Sposób przygotowania:

Roladki dyniowe na szpinakowych kluseczkach
Każdą pierś kurczaka przekrawamy na pół i rozbijamy (tak by powstały 4 kotlety). Przyprawiamy przyprawą do drobiu z obu stron. Na środek układamy łyżeczką startą dynię. Zawijamy roladki. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Dobrze jest je związać nitką, żeby się nie rozleciały. Smażymy na rozgrzanym oleju. 
Roladki dyniowe na szpinakowych kluseczkach
rozbijamy kotlety i przyprawiamy przyprawą
Roladki dyniowe na szpinakowych kluseczkach
ukladamy dynie na kotletach i zawijamy roladki
Roladki dyniowe na szpinakowych kluseczkach
zwiniete roladki obtaczamy w jaku i bulce tartej
Roladki dyniowe na szpinakowych kluseczkach
smazymy z kazdej strony na rozgrzanym oleju.