halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Roladki na ogórku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczna , efektowna przekąska.

Roladki na ogórku

Składniki:

Roladki na ogórku

 

  • ogórki 30 dag
  • szynka konserwowa 30 dag
  • serek tostowy 2 opakowania
  • serek topiony 1 szt
  • musztarda 2 łyżki
  • sól do smaku
  • biały pieprz mielony do smaku
  • czerwony pieprz kilka ziaren
  • słodka papryka
  • ostra papryka
  • curry

Sposób przygotowania:

Roladki na ogórku
Ogórki umyć i przeciąć wzdłuż na cztery części.Oprószyć solą i odstawić na kilka minut,aby puściły sok.Następnie posypać ogórki białym pieprzem. Serek topiony rozgnieść widelcem z odrobiną ostrej i słodkiej papryki oraz szczyptą soli i curry. Szynkę konserwową pociąć w cienkie plastry. Na środku każdego z nich rozsmarować serek topiony. Przykryć plasterkami serka tostowego. Zwinąć szynkę w ciasne ruloniki i delikatnie spłaszczyć dłonią. Ułożyć roladki na kawałkach ogórka. Przed podaniem udekorować wierzch roladek wzorkiem z musztardy oraz ziarenkami czerwonego pieprzu.

Tagi:

szynka