aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Roladki – tosty z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Moja siostra dla swoich dzieci bardzo często na kolację przygotowuje takie roladki – tosty. Postanowiłam, że i ja spróbuję przygotować takie pyszności na ciepłą kolację. Roladki są bardzo smaczne, z chrupiącą skórką i soczystym, ciągnącym środkiem.

Roladki – tosty z piekarnika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki – tosty z piekarnika

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki – tosty z piekarnika
Kromki chleba tostowego układamy na desce do krojenia i mocno rozwałkowujemy wałkiem do ciasta. Następnie na każdą rozwałkowaną kromkę układamy po plasterku szynki. Na szynkę układamy po pół plasterka żółtego sera. Pieczarki myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki. Smażymy je na patelni przyprawione solą i pieprzem, do momentu aż woda z nich odparuje. Tak przygotowane pieczarki układamy na serze żółtym. Rozwałkowane kromki zwijamy w roladki i spinamy wykałaczką, żeby nie rozwinęły się. Tak przygotowane roladki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160C na 10-12 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z nich wykałaczki i podajemy na gorąco z sosem czosnkowym lub keczupem.
Roladki – tosty z piekarnika
Kromki chleba tostowego mocno rozwałkowujemy wałkiem do ciasta.
Roladki – tosty z piekarnika
Na każdej kromce układamy po plasterku szynki i po pół plasterka żółtego sera.
Roladki – tosty z piekarnika
Następnie układamy po łyżeczce usmażonych pieczarek.
Roladki – tosty z piekarnika
Kromki zwijamy w roladki i spinamy wykałaczką, pieczemy w piekarniku przez ok. 12 minut.