Sposób przygotowania:
Roladki wieprzowe z serem i suszonymi pomidorami
Mięso kroimy na 8 kotletów. Każdy plaster mięsa rozbijamy tłuczkiem na cienki płat. Ser kroimy w ósemki. Każdy kotlet oprószamy pieprzem i odrobiną soli, smarujemy cienko musztardą, wykładamy pół łyżki pasty pomidorowej i kawałek sera, zwijamy jak krokiety. Roladki można owinąć kuchenną nicią albo spiąć wykałaczką. Roladki obtaczamy w mące.
Na patelni rozgrzewamy olej, roladki obsmażamy na rumiano z każdej strony. Dolewamy wino, dodajemy rozmaryn, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem ok 20 minut.
Jeśli w trakcie duszenia płyn wyparuje, należy podlać jeszcze odrobinę wina lub gorącej wody.
Po 20 minutach wlewamy śmietankę i dusimy jeszcze 10 minut.
Roladki podajemy z gotowanymi ziemniakami, kaszą na sypko, warzywami.
Smacznego
Na patelni rozgrzewamy olej, roladki obsmażamy na rumiano z każdej strony. Dolewamy wino, dodajemy rozmaryn, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem ok 20 minut.
Jeśli w trakcie duszenia płyn wyparuje, należy podlać jeszcze odrobinę wina lub gorącej wody.
Po 20 minutach wlewamy śmietankę i dusimy jeszcze 10 minut.
Roladki podajemy z gotowanymi ziemniakami, kaszą na sypko, warzywami.
Smacznego
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2