Sposób przygotowania:
Roladki wieprzowe z sosem żurawinowym
Schab ubijamy, przyprawiamy solą i pieprzem z dwóch stron. Boczek smażymy na odrobinie oleju, następnie układamy na schabie. Zawijamy w roladkę, nacieramy czosnkiem i cząbrem. Owijamy folią aluminiową i pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180 stopni. Cebulę drobno kroimy i wrzucamy na patelnię. Dusimy na oleju aż zmięknie. Następnie dodajemy suszoną żurawinę i tą ze słoika, przyprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Gdy sos zgęstnieje, dodajemy sok pomarańczowy i jeszcze chwilę podgrzewamy. Roladkę kroimy w plastry, i układamy na sosie. Smacznego!
![Roladki wieprzowe z sosem żurawinowym Roladki wieprzowe z sosem żurawinowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-wieprzowe-z-sosem-zurawinowym-208577.jpg)
![Roladki wieprzowe z sosem żurawinowym Roladki wieprzowe z sosem żurawinowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-wieprzowe-z-sosem-zurawinowym-208578.jpg)