Sposób przygotowania:
Roladki z karkówki
Obraną i dokładnie umytą marchew kroimy w słupki. W takie same słupki kroimy cienką kiełbasę oraz kiszonego ogórka. Natkę pietruszki dokładnie opłukujemy i osuszamy.
Plastry karkówki cienko rozbijamy. Przyprawiamy z obu stron solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Na przyprawionym mięsie układamy przygotowane wcześniej dodatki. Posypujemy karkówkę słodką papryką po czym zwijamy zgrabne roladki. Każdą roladkę obwiązujemy nitką.
Tak przygotowane roladki obsmażamy na złoto na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Obsmażone roladki przekładamy na talerz.
Pozostała marchewkę, która została nam z przygotowywaniu nadzienia do roladek bardzo drobno siekamy i wrzucamy na patelnię, na której smażyliśmy mięso. Smażymy przez chwilę i dodajemy czosnek. Gdy ten zacznie uwalniać aromat dodajemy odłożone roladki. Posypujmy mąką i przesmażamy, aż ta straci swój surowy smak.
Powoli cały czas mieszając zawartość patelni dolewamy wodę. Dodajemy przyprawy.
Całość dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa i zredukowania sosu.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Plastry karkówki cienko rozbijamy. Przyprawiamy z obu stron solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Na przyprawionym mięsie układamy przygotowane wcześniej dodatki. Posypujemy karkówkę słodką papryką po czym zwijamy zgrabne roladki. Każdą roladkę obwiązujemy nitką.
Tak przygotowane roladki obsmażamy na złoto na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Obsmażone roladki przekładamy na talerz.
Pozostała marchewkę, która została nam z przygotowywaniu nadzienia do roladek bardzo drobno siekamy i wrzucamy na patelnię, na której smażyliśmy mięso. Smażymy przez chwilę i dodajemy czosnek. Gdy ten zacznie uwalniać aromat dodajemy odłożone roladki. Posypujmy mąką i przesmażamy, aż ta straci swój surowy smak.
Powoli cały czas mieszając zawartość patelni dolewamy wodę. Dodajemy przyprawy.
Całość dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa i zredukowania sosu.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.