misia5

misia5

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 701]

Roladki z karkówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 24

Pyszne soczyste pełne pysznego nadzienia ( marchew, ogórek kiszony oraz cienka kiełbasa) roladki z karkówki. Idealne na obiad dal całej rodziny.

Roladki z karkówki Więcej zdjęć (13)

Składniki:

Roladki z karkówki

 

  • karkówka w plastrach - ilość zależy od zapotrzebowania u mnie 3 plastry
  • marchew
  • ogórek kiszony
  • kawałek cienkiej kiełbasy
  • natka pietruszki
  • słodka papryka
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz
  • dodatkowo przyprawy do duszenia mięsa

 

  • ilość marchewki, ogórków i kiełbasy należy dostosować do ilości mięsa

Sposób przygotowania:

Roladki z karkówki
Obraną i dokładnie umytą marchew kroimy w słupki. W takie same słupki kroimy cienką kiełbasę oraz kiszonego ogórka. Natkę pietruszki dokładnie opłukujemy i osuszamy.

Plastry karkówki cienko rozbijamy. Przyprawiamy z obu stron solą morską oraz świeżo zmielonym pieprzem.

Na przyprawionym mięsie układamy przygotowane wcześniej dodatki. Posypujemy karkówkę słodką papryką po czym zwijamy zgrabne roladki. Każdą roladkę obwiązujemy nitką.

Tak przygotowane roladki obsmażamy na złoto na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Obsmażone roladki przekładamy na talerz.

Pozostała marchewkę, która została nam z przygotowywaniu nadzienia do roladek bardzo drobno siekamy i wrzucamy na patelnię, na której smażyliśmy mięso. Smażymy przez chwilę i dodajemy czosnek. Gdy ten zacznie uwalniać aromat dodajemy odłożone roladki. Posypujmy mąką i przesmażamy, aż ta straci swój surowy smak.

Powoli cały czas mieszając zawartość patelni dolewamy wodę. Dodajemy przyprawy.

Całość dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa i zredukowania sosu.

Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Roladki z karkówki
Marchew, ogórka oraz cienką kiełbasę kroimy w słupki
Roladki z karkówki
Plastry karkówki rozbijamy i przyprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem
Roladki z karkówki
Na rozbitym mięsie układamy przygotowane wcześniej dodatki
Roladki z karkówki
Mięso przez zwinięciem posypujemy słodką papryką
Roladki z karkówki
Zwijamy zgrabne roladki
Roladki z karkówki
Każdą roladkę obwiązujemy nitką
Roladki z karkówki
Roladki układamy na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu
Roladki z karkówki
Przesmażone na rumiano mięso układamy na talerz
Roladki z karkówki
Na patelnię wrzucamy drobno pokrojoną marchew a następnie czosnek
Roladki z karkówki
Do przesmażonych warzyw dodajemy roladki i posypujemy mąką
Roladki z karkówki
Na patelnię wlewamy wodę i dodajemy przyprawy
Roladki z karkówki
Dusimy do miękkości mięsa i zredukowania sosu