Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka z jajkiem i szynką
Mięso oczyścić i opłukać, przekroić na pół i jeszcze raz na pół aby wyszły 4 płaty. Delikatnie rozbić z obu stron. Mięso posolić i posypać pieprzem, wstawić na chwilę do lodówki. Przygotować panierkę: Jajko rozmącić, dodać kucharek i przyprawę do kurczaka. Do drugiego talerza wsypać bułkę tartą. Jajko pokroić na plastry, paprykę oczyścić z nasion i pokroić na cząstki. Wyjąć piersi z lodówki, na każdy płat układać szynkę, paprykę i jajko oraz nałożyć po odrobinie masła. Tak przygotowane mięso zwijać w roladki, pospinać wykałaczkami, obtaczać w jajku, następnie w bułce tartej. Olej rozgrzać na patelni, włożyć roladki i smażyć na rumiano.