Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki z kurczaka z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki, które rozpuszczają się w ustach są bardzo soczyste, delikatne i bardzo smaczne. Z warzywami, kapusta i czerwoną papryką.

Roladki z kurczaka z kapustą

Składniki:

Roladki z kurczaka z kapustą

 

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 2 całe jajka
  • 2 łyżki przyprawy gyros
  • 10 liści kapusty pekińskiej
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • ½ szklanki wody
  • 1 szklanka mleka
  • Sól
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka z kapustą

ETAP 1:

Roladki z kurczaka z kapustą

1. Mięso bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą oraz dodajemy bardzo drobno pokrojoną paprykę. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.

ETAP 2:

Roladki z kurczaka z kapustą

2. Liście zanurzamy na 5 minut w gorącej wodzie.

3. Na każdy liści nakładamy po farsz mięsny i zwijamy w roladki.

ETAP 3:

Roladki z kurczaka z kapustą

4. Robimy ciasto naleśnikowe, do miski wsypujemy mąkę, sól, wbijamy jajko, wlewamy wodę i mieszając stopniowo mleko. Ciasto musimy być gęstsze niż na naleśniki.

5. W cieście zanurzamy roladki i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

ETAP 4:

6. Gotowe.

7. Smacznego.