Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1266]

Roladki z kurczaka z suszoną żurawiną i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso drobiowe lubi połączenia ze słodkimi owocami, także suszonymi. W roli nadzienia do roladek z piersi kurczaka świetnie sprawdza się np. suszona żurawina, a całości dopełnia rozpływający się ser żółty.

Roladki z kurczaka z suszoną żurawiną i serem

Składniki:

Roladki z kurczaka z suszoną żurawiną i serem

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka z suszoną żurawiną i serem

ETAP 1:

Roladki z kurczaka z suszoną żurawiną i serem
Na każdym kawałku mięsa układamy porcję żurawiny

Pierś z kurczaka opłukujemy, osuszamy i przekrawamy na 2 części. Mięso rozbijamy tłuczkiem i oprószamy z obu stron solą.

Na każdym kawałku mięsa kładziemy porcję żurawiny...

ETAP 2:

Roladki z kurczaka z suszoną żurawiną i serem
Na każdym kotlecie układamy też pół plastra sera

oraz pół plasterka sera żółtego.

ETAP 3:

Roladki z kurczaka z suszoną żurawiną i serem
Roladki panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej

Mięso zwijamy w roladki.

Roladki panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej.

ETAP 4:

Roladki z kurczaka z suszoną żurawiną i serem
Roladki smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju

Roladki smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju, a następnie układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 min. w 175 st.C.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.