Sposób przygotowania:
Pizza na grubym cieście
Składniki na zaczyn dokładnie ze sobą mieszamy i odstawiamy do ruszenia. Do miski przesiewamy mąkę oraz sól. Dodajemy przyprawę, oliwę oraz wyrośnięte drożdże. Zarabiamy gładkie i bardzo elastyczne ciasto. Wkładamy je do miski posmarowanej olejem, szczelnie zakrywamy folią spożywczą i odstawiamy do podwojenia objętości.
Przygotowujemy dodatki: umytą paprykę kroimy na mniejsze paski, pieczarki i pomidora na plasterki, a cebulę w piórka.
Wyrośnięte ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Równomiernie je rozciągamy, tak by zakryło całe dno. Wierzch smarujemy ketchupem, na którym układamy liście bazylii oraz przygotowane wcześniej dodatki. Całość posypujemy serem.
Pieczemy 20 minut w 200 st. Podajemy od razu po upieczeniu.
Przygotowujemy dodatki: umytą paprykę kroimy na mniejsze paski, pieczarki i pomidora na plasterki, a cebulę w piórka.
Wyrośnięte ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Równomiernie je rozciągamy, tak by zakryło całe dno. Wierzch smarujemy ketchupem, na którym układamy liście bazylii oraz przygotowane wcześniej dodatki. Całość posypujemy serem.
Pieczemy 20 minut w 200 st. Podajemy od razu po upieczeniu.
BozenaMatuszczyk
Porywam 2 kawałki.;)
misia5
Zapraszam :) Częstuj się :)