Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka z camembertem, zielonymi oliwka
Filet z kurczaka rozcinamy na płaty (około 5 sztuk). Każdy płat rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy czerwoną papryką, solą, pieprzem i przyprawą do mięsa.
Na każdym kawałku rozkładamy roztarty ser feta, natkę pietruszki, plastry sera camembert i zielone oliwki pokrojone w plasterki.
Każdą roladkę zwijamy w ciasny rulon i owijamy szynką prosciutto.
Mięso smażymy na rozgrzanej patelni na oleju lub oliwie z oliwek.
Na każdym kawałku rozkładamy roztarty ser feta, natkę pietruszki, plastry sera camembert i zielone oliwki pokrojone w plasterki.
Każdą roladkę zwijamy w ciasny rulon i owijamy szynką prosciutto.
Mięso smażymy na rozgrzanej patelni na oleju lub oliwie z oliwek.