VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Roladki z kurczaka z camembertem, zielonymi oliwka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo pyszne roladki z serowo oliwkowym środkiem. Do tego aromatyczna natka pietruszki i wyrazista w smaku szynka prosciutto. Roladki idealnie sprawdzą się na rodzinnych spotkaniach. Pokrojone w plastry sprawdzą się jako smaczna przekąska.

Roladki z kurczaka z camembertem, zielonymi oliwka

Składniki:

Roladki z kurczaka z camembertem, zielonymi oliwka

 

  • 1 podwójny filet z piersi kurczaka
  • Słodka czerwona papryka
  • Przyprawa do mięsa
  • Sól
  • Pieprz
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 150 g sera feta
  • 70 g sera camembert
  • 15 zielonych oliwek

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka z camembertem, zielonymi oliwka
Filet z kurczaka rozcinamy na płaty (około 5 sztuk). Każdy płat rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy czerwoną papryką, solą, pieprzem i przyprawą do mięsa.

Na każdym kawałku rozkładamy roztarty ser feta, natkę pietruszki, plastry sera camembert i zielone oliwki pokrojone w plasterki.

Każdą roladkę zwijamy w ciasny rulon i owijamy szynką prosciutto.

Mięso smażymy na rozgrzanej patelni na oleju lub oliwie z oliwek.