Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka z salami
Piersi z kurczaka dzielimy na pół, lekko rozbijamy przez folię. Posypujemy przyprawą do kurczaka i słodką papryką. Obydwie papryki kroimy w paski.
Na każdym kawałku mięsa układamy po plasterku sera żółtego i po dwa plastry salami i kilka pasków zielonej i czerwonej papryki.
Zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Podajemy z ziemniakami i surówka.
Na każdym kawałku mięsa układamy po plasterku sera żółtego i po dwa plastry salami i kilka pasków zielonej i czerwonej papryki.
Zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Podajemy z ziemniakami i surówka.