Sposób przygotowania:
Pulpety w sosie pomidorowym
Suchą kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulkę drobno pokroić, podsmażyć na oleju, wystudzić. Do mięsa dodać odcedzoną kajzerkę, cebulkę, wbić jajko i doprawić czosnkiem, solą i pieprzem. Wyrobić mięso, wymieszać na jednolitą masę i formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
Pulpety obtoczyć w mące, smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Zalać rosołem lub wywarem. Dodać koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól i pieprz do smaku.
Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 30 minut, aż sos zgęstnieje, w razie potrzeby dolać trochę rosołu lub wody.
Pulpety obtoczyć w mące, smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Zalać rosołem lub wywarem. Dodać koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól i pieprz do smaku.
Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 30 minut, aż sos zgęstnieje, w razie potrzeby dolać trochę rosołu lub wody.
robaczek
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki