Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Roladki z papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne, zapiekane nadziewane papryki z grilla

Roladki z papryki

Składniki:

Roladki z papryki

 

  • 3 duże papryki
  • 2 łyżki pestek słonecznika
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 ząbki czosnku
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 2 szklanki pokruszonego świeżego chleba
  • 6 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Roladki z papryki
Papryki opiekać w całości na grillu, aż skórka zbrązowieje, po czym zawinąć je w folię, odłożyć na 10 minut i obrać ze skórki, Pokroić wzdłuż na pół i usunąć gniazda nasienne. Opłukać i osuszyć. Słonecznik, rodzynki, zmiażdżony czosnek, pokruszony chleb i posiekaną pietruszkę połączyć z oliwą i doprawić do smaku. Powstały farsz nakładać na płaty papryki, a następnie zawinąć i ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym. Piec 15 minut w temperaturze 180st. Zamiast w piekarniku można zawinąć w folię i piec na grillu.

Tagi:

chleb papryka