Sposób przygotowania:
Roladki z szynki z dodatkiem cukinii
Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie plastry i lekko posolić, odstawić na kilka minut ( łatwiej się zwinie), mięso pokroić w plastry i cienko rozbić.
Rozbite porcje mięsa posypać solą i pieprzem ziołowym, ułożyć na nim po plasterku cukinii na niej cząstki pomidora i piórka cebuli, dołożyć kilka listków pietruszki i posypać czarnym pieprzem, zwinąć ściśle roladki, spiąć wykałaczką.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i obsmażyć roladki na złoty kolor, następnie przełożyć do garnka, podlać bulionem ( mi została cukinia i cebula więc też je dołożyłam do garnka), przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ponad godzinę, aby roladki zmiękły w trakcie sprawdzamy czy nie trzeba dolać płynu.
W trakcie duszenia powstania niewielka ilość sosu, który możemy zagęścić i podać do ziemniaków.
Rozbite porcje mięsa posypać solą i pieprzem ziołowym, ułożyć na nim po plasterku cukinii na niej cząstki pomidora i piórka cebuli, dołożyć kilka listków pietruszki i posypać czarnym pieprzem, zwinąć ściśle roladki, spiąć wykałaczką.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i obsmażyć roladki na złoty kolor, następnie przełożyć do garnka, podlać bulionem ( mi została cukinia i cebula więc też je dołożyłam do garnka), przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ponad godzinę, aby roladki zmiękły w trakcie sprawdzamy czy nie trzeba dolać płynu.
W trakcie duszenia powstania niewielka ilość sosu, który możemy zagęścić i podać do ziemniaków.
ciasteczka