Sposób przygotowania:
Kapusta ze schabem i marchewką
Na smalcu usmażyć pokrojony w kostkę schab i cebulę, usmażyć na rumiano.
Marchew obrać i zetrzeć na tarczy do warzyw w rozdrabniaczu lub na tarce grubsze oczka, dodać do schabu i podsmażać z 5 minut, co jakiś czas zamieszać.
Kapustę pokroić drobno, w misce zalać wrzątkiem, zamieszać i wodę wylać, kapustę dodać do marchewki.
Dodać przyprawę np. do wieprzowiny, pieprz ziołowy, sól i pod przykryciem dusić do miękkości kapusty.
Na koniec dodać pieprz mielony, posiekany koperek i mąkę i szybko zamieszać do zagęszczenia kapusty, zdjąć z ognia.
Marchew obrać i zetrzeć na tarczy do warzyw w rozdrabniaczu lub na tarce grubsze oczka, dodać do schabu i podsmażać z 5 minut, co jakiś czas zamieszać.
Kapustę pokroić drobno, w misce zalać wrzątkiem, zamieszać i wodę wylać, kapustę dodać do marchewki.
Dodać przyprawę np. do wieprzowiny, pieprz ziołowy, sól i pod przykryciem dusić do miękkości kapusty.
Na koniec dodać pieprz mielony, posiekany koperek i mąkę i szybko zamieszać do zagęszczenia kapusty, zdjąć z ognia.
ciasteczka
Czekoladka 2