Sposób przygotowania:
Roladki z szynki z zielonym groszkiemETAP 1:
Mięso pokroić na plastry i cienko rozbić, kiełbasę, cebulę i ogórka pokroić w małą kosteczkę, następnie wymieszać z musztardą.
ETAP 2:
Plastry mięsa delikatnie posypać pieprzem i posmarować farszem, posypać zielonym groszkiem i zakładając boki zwinąć roladki
ETAP 3:
które najlepiej związać nicią, aby w trakcie smażenia farsz został na swoim miejscu.
ETAP 4:
Na patelni podgrzać niewielką ilość oleju i zrumienić na nim roladki po dobrym obsmażeniu mięso zalać wodą dodać do niego niewielką ilość soli, pieprzu i tymianku, przykryć i dusić do miękkości. Kiedy mięso dostatecznie zmięknie to wyjąć je z buliony i ostrożnie zdjąć nić którą były związane roladki, a bulion w którym dusiliśmy mięso zagęścić niewielką ilością mąki wymieszanej z wodą i doprawić do smaku powstały sos.