Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Panierowane pieczarki z mięsnym farszem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Super sposób na wykorzystanie mięsa, które nam zostaje z niedzielnego rosołu :) świetna opcja jako przekąska lub dodatek do drugiego dania.

Panierowane pieczarki z mięsnym farszem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Panierowane pieczarki z mięsnym farszem

wszystkie

 

  • ok. 30 dag ugotowanego mięsa z rosołu

 

  • 1 cebulka

 

 

 

 

  • sól i pieprz do smaku

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Panierowane pieczarki z mięsnym farszem

przygotowanie

Panierowane pieczarki z mięsnym farszem
pieczarki ścieramy na tarce i smażymy z cebula

Połowę pieczarek pozbywamy dokładnie całych nóżek. Nóżki oraz pozostałe pieczarki ścieramy na drobnych otworach, smażymy na maśle z pokrojoną w kostkę cebulką.

farsz

Panierowane pieczarki z mięsnym farszem
do zmielonego mięsa dodajemy usmażone pieczarki

Ugotowane mięso z rosołu mielimy, dodajemy przesmażone z cebulą pieczarki, doprawiamy do smaku i mieszamy.

faszerujemy

Panierowane pieczarki z mięsnym farszem
pieczarki faszerujemy mięsnym nadzieniem.

przygotowany farsz nakładamy do wydrążonych pieczarek

panierowanie

Panierowane pieczarki z mięsnym farszem
panierujemy w rozbełtanym jajku i bulce

pieczarki poanierujemy tradycyjnie w jajku i bułce

smazymy

Panierowane pieczarki z mięsnym farszem

smazymy na rumiano z każdej strony. Dobre na ciepło i zimno