Sposób przygotowania:
Cukiniowe frytkiETAP 1
Cukinię myjemy i osuszamy. Gotową kroimy na ”frytki” o grubości około 1 cm. Długość frytek zależy od nas samych (około 6 -7 cm).
ETAP 2
Jajko wybijamy do miski i dokładnie roztrzepujemy. Najlepiej zrobić to mikserem.
Bułkę tartą łączymy z przyprawami w oddzielnym naczyniu.
ETAP 3
Pokrojoną cukinię kolejno maczamy w mące, jajku i doprawionej bułce tartej.
Tak przygotowaną układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Frytki pieczemy około 15 minut w 210°C do zrumienienia. Gotowe wyjmujemy i podajemy z czosnkowym sosem.
SOS: Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do jogurtu. Całość miksujemy doprawiając do smaku solą i pieprzem.
SylaUla
biedroneczki
Czekoladka 2
robaczek