Sposób przygotowania:
Roladki ze schabu z suszoną morelą
1. Plastry schabu (wcześniej umyte i osuszone) rozbijamy tłuczkiem, następnie oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką. Na całej długości schabu nakładamy suszone morele, zawijamy jak roladki spinając wykałaczkami. Na głębokiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, obsmażamy roladki ze wszystkich stron, podlewamy gorącą wodą, przykrywamy i dusimy do miękkości.
2. Miękkie roladki wyjmujemy z wywaru (usuwamy wykałaczki), wywar przecedzamy, mąkę mieszamy z niewielką ilością zimnej wody, wlewamy stopniowo do wywaru, mieszamy, mąki wlewamy tyle jak gęsty sos chcemy uzyskać, najlepiej mieszać ,,rózgą''. Sos zagotowujemy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, koperkiem i papryką.
3. Gorące roladki kroimy w plasterki, można podać w całości, polewamy sosem i podajemy. Ja swoje roladki podałam z tłuczonymi ziemniakami i surówką z marchewki i jabłka.
4. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Robimy dowolną ilość sosu.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Schab rozbijamy dość cienko.
2. Miękkie roladki wyjmujemy z wywaru (usuwamy wykałaczki), wywar przecedzamy, mąkę mieszamy z niewielką ilością zimnej wody, wlewamy stopniowo do wywaru, mieszamy, mąki wlewamy tyle jak gęsty sos chcemy uzyskać, najlepiej mieszać ,,rózgą''. Sos zagotowujemy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, koperkiem i papryką.
3. Gorące roladki kroimy w plasterki, można podać w całości, polewamy sosem i podajemy. Ja swoje roladki podałam z tłuczonymi ziemniakami i surówką z marchewki i jabłka.
4. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Robimy dowolną ilość sosu.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Schab rozbijamy dość cienko.
Czekoladka 2
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
skuter5
Babeczka35
Polecam, mnie bardzo smakowały :) Uwielbiam mięso na słodko :)