monikaa

monikaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

Roladki schabowe w sosie warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne roladki schabowe w środku z serem, szynką i pieczarkami duszone w sosie warzywnym - pyszny i zdrowy obiad.

Roladki schabowe w sosie warzywnym

Składniki:

Roladki schabowe w sosie warzywnym

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe w sosie warzywnym
Schab kroimy w plastry i rozbijamy jak na schabowe, posypujemy ziołami prowansalskimi i czosnkiem granulowanym. Na każdym plasterku schabu układamy plaster szynki, żółtego sera i na brzegu połówki pieczarek. Zwijamy w roladki i obtaczamy w mące.

Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy roladki na złoty kolor.

Do podsmażonych roladek dodajemy pokrojonego w kosteczkę pomidora selera i pora pokrojonego w pół plasterki. Podlewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.

Gdy warzywa już są miękkie blędujemy je tak by powstał sos, ale żeby zostały kawałki warzyw.

Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem.