Sposób przygotowania:
Roladki schabowe w sosie warzywnym
Schab kroimy w plastry i rozbijamy jak na schabowe, posypujemy ziołami prowansalskimi i czosnkiem granulowanym. Na każdym plasterku schabu układamy plaster szynki, żółtego sera i na brzegu połówki pieczarek. Zwijamy w roladki i obtaczamy w mące.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy roladki na złoty kolor.
Do podsmażonych roladek dodajemy pokrojonego w kosteczkę pomidora selera i pora pokrojonego w pół plasterki. Podlewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.
Gdy warzywa już są miękkie blędujemy je tak by powstał sos, ale żeby zostały kawałki warzyw.
Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy roladki na złoty kolor.
Do podsmażonych roladek dodajemy pokrojonego w kosteczkę pomidora selera i pora pokrojonego w pół plasterki. Podlewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.
Gdy warzywa już są miękkie blędujemy je tak by powstał sos, ale żeby zostały kawałki warzyw.
Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem.