Sposób przygotowania:
Roladki schabowe pieczone z ziemniakami
Plastry schabu myjemy i osuszamy a następnie rozbijamy każdy kotlet tłuczkiem oraz oprószamy solą, pieprzem i vegetą z obu stron. Ogórek kiszony kroimy na cztery części. Paprykę kroimy na 8 pasków.
Na rozbity kotlet nakładamy łyżeczkę musztardy i rozsmarowujemy na całym mięsie. Z jednej strony układamy obok siebie 2 plasterki papryki, kawałek ogórka kiszonego i plasterek boczku. Ściśle zwijamy w roladkę i owijamy plastrem boczku. Robimy tak z każdym plastrem schabu. Gotowe roladki układamy na środku brytfanki.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w ćwiartki. Polewamy olejem oraz przyprawiamy solą i vegetą, mieszamy. Układamy ziemniaki na około roladek. Przykrywamy przykrywką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy pod przykryciem przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Potem zdejmujemy pokrywkę i pieczemy bez przykrycia przez kolejne 30 minut. Podajemy z surówką.
Na rozbity kotlet nakładamy łyżeczkę musztardy i rozsmarowujemy na całym mięsie. Z jednej strony układamy obok siebie 2 plasterki papryki, kawałek ogórka kiszonego i plasterek boczku. Ściśle zwijamy w roladkę i owijamy plastrem boczku. Robimy tak z każdym plastrem schabu. Gotowe roladki układamy na środku brytfanki.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w ćwiartki. Polewamy olejem oraz przyprawiamy solą i vegetą, mieszamy. Układamy ziemniaki na około roladek. Przykrywamy przykrywką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy pod przykryciem przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Potem zdejmujemy pokrywkę i pieczemy bez przykrycia przez kolejne 30 minut. Podajemy z surówką.