Sposób przygotowania:
Roladki schabowe
Ogórki kiszone, paprykę czerwoną, marchew, żółty ser i cienką kiełbasę kroimy w słupki i boku około 5 mm. Długość i ilość dodatków zależy od wielkości oraz ilości rozbitych kotletów. Natkę pietruszki myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki.
Kotlety schabowe rozbijamy jak najcieniej uważając żeby nie zrobić dziury. Tak przygotowane mięso doprawiamy z każdej strony papryką ostrą i słodką, świeżo mielonym pieprzem oraz solą morską.
Na każdym rozbitym kotlecie układamy dodatki i zwijamy zgrabne roladki, które obwiązujemy nitką lub sznurkiem, żeby się nie rozwinęły.
Gotowe roladki obsmażamy na złoto na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Na patelnię z obsmażonym mięsem wlewamy wodę. Dodajemy przyprawy, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości mięsa.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Kotlety schabowe rozbijamy jak najcieniej uważając żeby nie zrobić dziury. Tak przygotowane mięso doprawiamy z każdej strony papryką ostrą i słodką, świeżo mielonym pieprzem oraz solą morską.
Na każdym rozbitym kotlecie układamy dodatki i zwijamy zgrabne roladki, które obwiązujemy nitką lub sznurkiem, żeby się nie rozwinęły.
Gotowe roladki obsmażamy na złoto na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Na patelnię z obsmażonym mięsem wlewamy wodę. Dodajemy przyprawy, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości mięsa.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Netka
BozenaMatuszczyk
misia5
Cieszę się, że Ci się podobają :) Tak to jest wstawianie przepisu krok po kroku :)
misia5
Dziękuję :) Miło mi :)
ajrinwu