patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Roladki schabowe z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne roladki schabowe z piekarnika z serem i ogórkiem kiszonym. Pyszne i delikatne. Idealna propozycja na obiad.

Roladki schabowe z piekarnika

Składniki:

Roladki schabowe z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z piekarnika
Kotlety schabowe dokładnie rozbijamy. Ogórki kiszone kroimy w kostkę. Pieczarki myję i kroję w kostkę. Cebulę kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju a następnie przekładam pieczarki i cebulę. Doprawiam solą i pieprzem. Smażę na rumiano. Mięso doprawiam solą, pieprzem oraz suszoną bazylią.

Na rozbite mięso kładę plaster sera żółtego. Za pomocą tłuczka wbijam ser.na środek kładę ogórki i pieczarki.Kotlety zwijam w roladki.

Do jednej miski wbijam jajka do drugiej mąkę i bułkę. Kotlety panieruje w jajku a nastepnie w bułce i mące. Na patelni rozgrzewam olej następnie roladki smażę bardzo krótko ze wszystkich stron.

Roladki przekladam do naczynia żaroodpornego wlewam pół szklanki wody a następnie zamykam naczynie.

Piekę ok. 30 min w 180 stopniach.