Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z piekarnika
Kotlety schabowe dokładnie rozbijamy. Ogórki kiszone kroimy w kostkę. Pieczarki myję i kroję w kostkę. Cebulę kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju a następnie przekładam pieczarki i cebulę. Doprawiam solą i pieprzem. Smażę na rumiano. Mięso doprawiam solą, pieprzem oraz suszoną bazylią.
Na rozbite mięso kładę plaster sera żółtego. Za pomocą tłuczka wbijam ser.na środek kładę ogórki i pieczarki.Kotlety zwijam w roladki.
Do jednej miski wbijam jajka do drugiej mąkę i bułkę. Kotlety panieruje w jajku a nastepnie w bułce i mące. Na patelni rozgrzewam olej następnie roladki smażę bardzo krótko ze wszystkich stron.
Roladki przekladam do naczynia żaroodpornego wlewam pół szklanki wody a następnie zamykam naczynie.
Piekę ok. 30 min w 180 stopniach.
Na rozbite mięso kładę plaster sera żółtego. Za pomocą tłuczka wbijam ser.na środek kładę ogórki i pieczarki.Kotlety zwijam w roladki.
Do jednej miski wbijam jajka do drugiej mąkę i bułkę. Kotlety panieruje w jajku a nastepnie w bułce i mące. Na patelni rozgrzewam olej następnie roladki smażę bardzo krótko ze wszystkich stron.
Roladki przekladam do naczynia żaroodpornego wlewam pół szklanki wody a następnie zamykam naczynie.
Piekę ok. 30 min w 180 stopniach.