cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Rolmopsy domowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

przepis na domowe rolmopsy

Rolmopsy domowe

Składniki:

Rolmopsy domowe

 

  • Kilogram filetów śledziowych w dowolnej zalewie,
  • 4 duże cebule,
  • słoik czerwonej papryki konserwowej,
  • kilka ogórków konserwowych,
  • olej, ocet

Sposób przygotowania:

Rolmopsy domowe

1. Przed przygotowaniem dania moczyć śledzie 12 godzin.


2. Po czym dobrze je odsączyć.


3. Na każdym płacie śledzia położyć plasterek cebuli, kawałek papryki i ogórka.


4. Zwinąć śledzie w rulon i spiąć wykałaczkami.


5. Zwinięte płaty układać w słoiku, zalać olejem z dodatkiem odrobiny octu.


6. Tak przygotowane śledzie muszą się jeszcze przegryźć. Można je jeść już po 12 godzinach.