Sposób przygotowania:
Rosół świąteczny
Mieso ugotowac na miekko z dodatkiem soli. Wyciagnac do ostudzenia. Marchewke, pietruszke i seler obrac, umyc i pokropic w drobna kostke i wlozyc do wywaru i ugotowac na miekko. Na koniec wlozyc do zupy pokrojony w plasterki por i gotowac jeszcze 10 min. Dodac pkrojone w kostke mieso i zalac rozbeltanymi jajkami. Zupe przyprawic vegeta i maggi. Gdy wlewamy jajka zupa musi byc goraca, ale nie moze sie juz gotowac.
Henia
luna
Henia
Gotowaniem zajmuję się od wielu lat i prywatnie i profesjonalnie i jeżeli zwracam na coś uwagę, to nie po to, żeby komuś dokuczyć. Na GOTUJMY jest wielu ludzi, którzy chcą się nauczyć gotować i tacy którzy mogą im w tym pomóc. Ty ze swoimi umiejetnościami i zacietrzewieniem do tych drugich nie należysz. Radzę staż w tej pierwszej grupie. i więcej pokory, a mniej zaczepności, która wynika z twojej poprzedniej odpowiedzi.
luna
Witam. Dla mnie rasol jest zupa, albo ? W tym swiatecznym nastroju pozdrawiam Cie bardzo serdecznie i zycze dalej tak uprzejmych i na miejscu komentarzy:)
Henia
mania
Henia
Droga maniu dla potwierdzenia mojego braku obiektywizmu przeczytaj moje komentarze do wielu przepisów, luny też. Być może troche się zaperzyłam, bo chciałam coś wytłumaczyć. Nie udało się, trudno. Napisałam zresztą wyraźnie, że nie kwestionuję smaku tej zupy, tylko jej nazwę. Dobra, koniec! Pozdrawiam Cię serdecznie!
evita0007