luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Rosół świąteczny

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny rosół dla pokrzepienia sil np. po sylwestrowej nocy:)

Rosół świąteczny

Składniki:

Rosół świąteczny

 

  • 500 gram mięsa wołowego
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka (korzeń)
  • kawałek selera (korzeń)
  • 1/2 pora
  • 4 jajka
  • 2 łyżki vegety
  • sól
  • maggi

Sposób przygotowania:

Rosół świąteczny
Mieso ugotowac na miekko z dodatkiem soli. Wyciagnac do ostudzenia. Marchewke, pietruszke i seler obrac, umyc i pokropic w drobna kostke i wlozyc do wywaru i ugotowac na miekko. Na koniec wlozyc do zupy pokrojony w plasterki por i gotowac jeszcze 10 min. Dodac pkrojone w kostke mieso i zalac rozbeltanymi jajkami. Zupe przyprawic vegeta i maggi. Gdy wlewamy jajka zupa musi byc goraca, ale nie moze sie juz gotowac.