Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Rosół wolno gotowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przygotowanie tego rosołu jest banalnie proste, a jednocześnie małym wysiłkiem otrzymacie zupę, która zasmakuje każdemu.

Rosół wolno gotowany

Składniki:

Rosół wolno gotowany

 

  • 6 skrzydełek

 

  • 20 dag wołowiny

 

  • 2 średnie marchewki

 

  • 1 średnia pietruszka

 

  • 10 cm kawałek białej części pora

 

  • 10 dag selera

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rosół wolno gotowany
Skrzydełka oczyszczamy, płuczemy dokładnie. Umieszczamy w wolnowarze. Dodajemy umytą wołowinę oraz obrane, umyte i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa. Wlewamy tyle wody, aby tylko przykryć warzywa i mięso. Dorzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Przykrywamy pokrywką. Włączamy wolnowar na 2, a po godzinie zmniejszamy na 1 i gotujemy rosół przez kolejne 9-10 godzin.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy z cienkim makaronem.

Tagi:

wołowina