Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1283]

Wielomięsny rosół z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Tradycyjny bardzo smaczny rosół z makaronem.

Wielomięsny rosół z makaronem

Składniki:

Wielomięsny rosół z makaronem

 

Sposób przygotowania:

Wielomięsny rosół z makaronem
Mięso (wołowe oraz drobiowe) dokładnie płuczemy i wkładamy do garnka. Wlewamy dość sporą ilość wody i zagotowujemy (zbieramy powstałą szumowinę). Następnie wsypujemy vegetę (około łyżki), dodajemy listek oraz ziele i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut. Obieramy jarzyny, kroimy na kawałki i wrzucamy do zupy. Gotujemy jeszcze około 50-60 minut. Gotowy rosół przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggi. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Wykładamy na talerz, wlewamy przecedzony rosół i pokrojoną w kostkę jarzyny. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

makaron indyk