MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Rosół wołowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny, delikatny rosół wołowy podany z warzywami.

Rosół wołowy. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rosół wołowy.

 

  • 400g mięsa wołowego ( antrykot)
  • 1 pietruszka
  • 1 mała cebula
  • 2 marchewki
  • liście pietruszki wraz z łodygą
  • sól , pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Rosół wołowy.
Mięso opłukujemy i wkładamy do garna z zimną wodą(około 2l). Marchew i pietruszkę opłukujemy , obieramy i w całości dodajemy do mięsa.Cebulę obieramy , kroimy na pół i dodajemy do garnka. Wszystko doprawiamy solą , pieprzem i gotujemy na małym ogniu przez około 1,5 godziny( do miękkości mięsa). Rosół musi się gotować wolne żeby był smaczny i klarowny. Gotowy wlewamy na talerz dodając pokrojone ugotowane warzywa i np. u mnie ziemniaki ugotowane i pokrojone w plasterki. Rosół posypujemy dużą ilością świeżej natki pietruszki.
Rosół wołowy.
Produkty na rosoł to: mięso wołowe, pietruszka, marchew, cebula i przyprawy.
Rosół wołowy.
Mięso z warzywami wkładamy do zimnej wody , dodajemy przyprawy i gotujemy.
Rosół wołowy.
Rosół gotujemy na małym ogniu przez około 1,5 godziny.
Rosół wołowy.
Pokrywkę na garnku z rosołu najlepiej delikatnie odkryć, aby nie dopuścić do wrzenia.

Tagi:

mięso