Sposób przygotowania:
Rosół wieprzowo wołowy z makaronem
Mięso wołowe i wieprzowe opłukać kilka razy dokładnie. Użyłem wieprzowych żeberek i wołowe rosołowe. Włożyć do garnka mięso opłukane i zalać wodą. Dołożyć marchewkę, pietruszkę, liść laurowy, ziele angielskie. Gotować na wolnym ogniu około 2-3 godziny aż rosół zrobi się klarowny. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, dodać liście pora i selera oraz lubczyku.
W między czasie ugotować makaron nitki w wodzie posolonej. Odlać ugotowany i pozostawić do ocieknięcia.
Gotowy makaron nakładać na talerze i zalać rosołem, posypać natką pietruszki. Ja lubię na talerzu dużo makaronu, więc jest go jak widać więcej .
W między czasie ugotować makaron nitki w wodzie posolonej. Odlać ugotowany i pozostawić do ocieknięcia.
Gotowy makaron nakładać na talerze i zalać rosołem, posypać natką pietruszki. Ja lubię na talerzu dużo makaronu, więc jest go jak widać więcej .