Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Rosół drobiowo-wołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjny, rozgrzewający, najlepszy na wszelkie przeziębienia, a co najważniejsze wszyscy go uwielbiają.

Rosół drobiowo-wołowy

Składniki:

Rosół drobiowo-wołowy

 

Sposób przygotowania:

Rosół drobiowo-wołowy
Mięso dokładnie umyć. Przygotować 5 l garnek, mięso zalać zimną wodą.

Po zagotowaniu zebrać szumowiny. Cebulę, obrać opalić nad ogniem.

Marchewkę, pietruszkę, seler i czosnek obrać ze skórki. Dodać warzywa, grzyby i zioła.

Gotować na wolnym ogniu, tak aby tylko pyrkał przez ok. 3 godziny.

Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać np. z makaronem.

Tagi:

obiad