Sposób przygotowania:
Rosół drobiowo-wołowy
Mięso dokładnie umyć. Przygotować 5 l garnek, mięso zalać zimną wodą.
Po zagotowaniu zebrać szumowiny. Cebulę, obrać opalić nad ogniem.
Marchewkę, pietruszkę, seler i czosnek obrać ze skórki. Dodać warzywa, grzyby i zioła.
Gotować na wolnym ogniu, tak aby tylko pyrkał przez ok. 3 godziny.
Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać np. z makaronem.
Po zagotowaniu zebrać szumowiny. Cebulę, obrać opalić nad ogniem.
Marchewkę, pietruszkę, seler i czosnek obrać ze skórki. Dodać warzywa, grzyby i zioła.
Gotować na wolnym ogniu, tak aby tylko pyrkał przez ok. 3 godziny.
Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać np. z makaronem.