kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 779]

Rosół wołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczny i domowy rosół wołowy. Ugotowany na szpondrze wołowym z dodatkiem warzyw. Polecam.

Rosół wołowy

Składniki:

Rosół wołowy

 

  • 2,5 l wody
  • 0,5 kg szpondru wołowego
  • pęczek włoszczyzny
  • 1 łyżka domowej przyprawy do zupy
  • 1 łyżeczka płaska soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1/4 łyżeczki curry
  • makaron
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Rosół wołowy
Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie, zagotowujemy.Mięso myjemy i wkładamy do garnka z gotującą się wodą, zbieramy z wierzchu gotującego się rosołu szumowiny. 

W międzyczasie gotujemy makaron i obieramy oraz myjemy warzywa. Warzywa kroimy w dowolne kształty. Po około 90 minutach gotowania rosołu, dokładamy pokrojone warzywa i gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. Podajemy z ugotowanym makaronem. Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki. 

Tagi:

rosół zupa