Sposób przygotowania:
Rosół wołowy
Wołowinę na rosół najlepiej skomponować z różnych kawałków dodając także część mięsa z kością. Mięso umyć, osączyć i podzielić na średnie kawałki - zalać w dużym garnku zimną wodą, dodać ziele angielskie, ziarna pieprzu i liście laurowe.
Oczyścić warzywa i pokroić w kawałki. Dołożyć do garnka, kiedy wywar gotował się przynajmniej godzinę. Doprawić solą i uniwersalną przyprawą warzywną. Gotować na minimalnym płomieniu przez 3 godziny.
Podawać z makaronem, całymi ziemniakami albo makaronem naleśnikowym.
Oczyścić warzywa i pokroić w kawałki. Dołożyć do garnka, kiedy wywar gotował się przynajmniej godzinę. Doprawić solą i uniwersalną przyprawą warzywną. Gotować na minimalnym płomieniu przez 3 godziny.
Podawać z makaronem, całymi ziemniakami albo makaronem naleśnikowym.