nati25505

nati25505

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Rosół z kurczaka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

seler naciowy dodaje pysznego smaku, i w moim rosole nigdy go nie zabrakło.

Rosół z kurczaka

Składniki:

Rosół z kurczaka

 

  • 2 duże marchewki
  • pół selera
  • 1 dużą pietruszkę
  • kilka gałązek natki
  • kilka liści selera naciowego
  • 2 nogi z kurczaka
  • 1 cebule
  • 2 kostki rosołowe
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka kucharka lub jakiejś innej przyprawy

Sposób przygotowania:

Rosół z kurczaka
mięso myjemy, dajemy do garnka po czym dodajemy wody i
wstawiamy na gaz.Pilnujemy żeby zaraz po zagotowaniu zebrać
dokładnie szumowinę. podsmażamy cebulkę na palniku, dodajemy do rosołu wraz z warzywami i przyprawami. gotujemy na małym ogniu. gdy mięso będzie miękkie wyciągamy je z rosołu i dolewamy trochę wody. Po koło 1 godzinie wyciągamy wszystkie warzywa oprócz marchewki. wyłączamy rosół i podajemy go z makaronem. posypany natką. Życzę smacznego.