Sposób przygotowania:
Rosół z kurczęcia z ryżem.
1 W dużym rondlu roztopić masło lub (margarynę ) i oliwę.Na średnim ogniu podsmażać mięso przez ok 10 minut.
2 Do rondla wlać wywar,dodać marchewkę,cebulę,ryż i posiekaną natkę pietruszki.Doprawić solą i niewielką ilością pieprzu.
3 Przykryć rondel i powoli doprowadzić zupę do wrzenia.Gdy się zagotuje zmniejszyć temperaturę palnika i gotować na wolnym ogniu przez około 25 minut (ryż musi być miękki).Rozlać zupę do podgrzanych talerzy ,posypać płatkami migdałowymi i przyozdobić gałązkami pietruszki.Podawać ze świeżymi rogalikami.
2 Do rondla wlać wywar,dodać marchewkę,cebulę,ryż i posiekaną natkę pietruszki.Doprawić solą i niewielką ilością pieprzu.
3 Przykryć rondel i powoli doprowadzić zupę do wrzenia.Gdy się zagotuje zmniejszyć temperaturę palnika i gotować na wolnym ogniu przez około 25 minut (ryż musi być miękki).Rozlać zupę do podgrzanych talerzy ,posypać płatkami migdałowymi i przyozdobić gałązkami pietruszki.Podawać ze świeżymi rogalikami.