Sposób przygotowania:
Rosół z ryżem
Ryż ugotować według opisu na opakowaniu
Mięso dokładnie opłukać, zalać wodą i wstawić do zagotowania. Gdy rosół się zagotuje, zmniejszyć płomień gazu, dodać obraną, opłukaną włoszczyznę, odrobinę soli i gotować do miękkości mięsa na małym ogniu około 1,5 - 2 godzin.
Cebulę obrać, podpiec nad gazem dodać do rosołu. Doprawić do smaku.
Podać z ugotowanym wcześniej ryżem.
Mięso dokładnie opłukać, zalać wodą i wstawić do zagotowania. Gdy rosół się zagotuje, zmniejszyć płomień gazu, dodać obraną, opłukaną włoszczyznę, odrobinę soli i gotować do miękkości mięsa na małym ogniu około 1,5 - 2 godzin.
Cebulę obrać, podpiec nad gazem dodać do rosołu. Doprawić do smaku.
Podać z ugotowanym wcześniej ryżem.
gusia1000