katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Zupa kapuściana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki kapuśniak na słodko jednak troszkę trzeba go zakwasić by smak nabrał ostrości. Wszystkim zupa smakowała.

Zupa kapuściana Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Zupa kapuściana

 

Sposób przygotowania:

Zupa kapuściana
Mięso płuczemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Chwilę gotujemy i dodajemy poszatkowaną kapustę i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.Trochę solimy. Dodajemy też lekko zrumienioną cebulę, pokrojoną marchew, liść laurowy i ziele angielskie.

Kiełbasę dowolnie kroimy i dodajemy do zupy(można podsmażyć). Doprawiamy koncentratem i papryką (jeśli trzeba troszkę octem).
Zupa kapuściana
Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy.
Zupa kapuściana
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do zupy.
Zupa kapuściana
Do zupy dodajemy też lekko zrumienioną , pokrojoną cebulę.
Zupa kapuściana
Kiełbasę dowolnie kroimy i dorzucamy do zupy.
Zupa kapuściana
Zupę doprawiamy do smaku.
Zupa kapuściana
Gotowa zupę nakładamy na talerze.