Sposób przygotowania:
Kalafiorowa z cukinią
Kość schabową podgotować w garnku z wodą, dodając sól i zdejmując burzyny.
Potem dodać pokrojone w kostkę seler, pietruszkę i marchew oraz ziemniaki.
Gotować kilka minut i dodać kalafior podzielony na różyczki a po upływie kilku minut dorzucić pokrojoną cukinię.
Doprawić do smaku zupę pieprzem i gotować ją jeszcze pięć minut.
Następnie śmietanę zahartować zupą, wlać śmietanę do zupy i dodać mięso obrane z kości.
Wymieszać zupę i na sam koniec dodać pokrojoną natkę pietruszki.
Potem dodać pokrojone w kostkę seler, pietruszkę i marchew oraz ziemniaki.
Gotować kilka minut i dodać kalafior podzielony na różyczki a po upływie kilku minut dorzucić pokrojoną cukinię.
Doprawić do smaku zupę pieprzem i gotować ją jeszcze pięć minut.
Następnie śmietanę zahartować zupą, wlać śmietanę do zupy i dodać mięso obrane z kości.
Wymieszać zupę i na sam koniec dodać pokrojoną natkę pietruszki.