Sposób przygotowania:
Rosół z ryżem
Wodę zagotować z solą, do wrzątku wsypać ryż. Gotować 12-15 minut pod przykryciem na średnim ogniu. Imbir obrać, pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, drobno posiekać. Kolendrę obrać, osuszyć, listki i korzeń drobno pokroić. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paseczki o szerokości 1cm i dłg 4cm. Olej rozgrzać w woku, smażyć na nim paseczki kurczaka 1 minutę, cały czas mieszając. Wrzucić cebulkę, podlać rosołem, dusić przez 1 minutę na małym ogniu. Dodać mleczko kokosowe, pastę chili, sos rybny i biały pieprz. Na końcu przełożyć do woka ugotowany ryż. Wszystkie składniki ostrożnie wymieszać. Jajka połączyć z odrobiną rosołu, przełożyć do podgrzanej miseczki, dodać przygotowaną zupę. Gotowe danie posypać imbirem, szczypiorkiem i kolendrą. Natychmiast podawać.